Nadal kihagyja Wimbledont?

A 14-szeres Grand Slam-bajnok inkább a riói olimpiát választaná, mint a világ legpatinásabb viadalát.

B. M. L.
2016. 06. 09. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően nincs pechesebb teniszező Rafael Nadalnál. A tizennégyszeres Grand Slam-bajnok spanyol remek formában érkezett Párizsba, és a Roland-Garroson két fordulón keresztül hibátlan teljesítményt nyújtott. Aztán váratlanul bejelentette, visszalép a csuklósérülése miatt. A korábbi világelső sérülése nem a kellő tempóban javul, és most már a wimbledoni részvétele is erőteljesen kérdéses. Nadal egyébként kétszer, 2008-ban és 2010-ben nyert Wimbledonban, 2009-ben szintén sérülés miatt hagyta ki a viadalt.

Most még van egy kis esély a szereplésére, ám Toni Nadal, a klasszis nagybátyja és edzője elárulta, ha választaniuk kell, bizony a riói olimpia kedvéért feláldozzák a világ legpatinásabb tornáját.

„Most csak a teljes gyógyuláson jár az eszünk, nem tűztünk ki időpontot a visszatérésére, de nem titok, számunkra az olimpiai szereplés elsőséget élvez. Csak akkor fog Wimbledonban játszani, ha azzal nem veszélyezteti a riói szereplést” – nyilatkozta a a Sky Sports Newsnak Toni Nadal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.