Újra dobogóra állt Michelisz

A gyári Honda magyarja folytatta jó sorozatát, Moszkvában is szerzett egy harmadik helyet.

B.M.L.
2016. 06. 12. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már-már titokban mindenki abban reménykedett, hogy Michelisz Norbert akár a pole pozíciót is megszerezheti – egyedül ő jutott be a Q3-ba az időmérőn a hondások közül –, ám jött az eső és jöttek a Ladák, és a holland Nicky Catsburg megszerezte a főverseny első rajtkockáját, míg mellőle csapattársa, az olasz Gabriele Tarquini várhatta a piros lámpa kialvását. Michelisz a harmadik ladás, Hugo Valente és a brit James Thomspon mögött az ötödik helyet szerezte meg.

Az első, fordított rajtsorrendű futamon Michelisz csapattársa, Thiago Monteiro indult pole pozícióból, ám az eső ismét megérkezett közvetlenül a rajt előtt, amivel a Ladák újfent nagy lehetőséghez jutottak. A hazai pályán hajtó orosz csapat ki is használta, hogy vizes pályán meg sem tudják őket a többiek közelíteni, és a Tarquini, Catsburg duó kettős győzelmet aratott, míg Valente negyedik lett. Magyar szempontból nem alakult jól a futam, ugyanis Micheliszt bokszáthajtásos büntetésre ítélték, mert rosszul állt fel a rajtrácsra, így már ahhoz is hatalmas hajrára volt szüksége, hogy az egy pontot érő 10. pozícióba visszaküzdje magát. Ficza Ferenc a 15. helyen ért célba a Zengő Motorsport Hondájával.

A második versenyen aztán Michelisz remekül jött el a rajtnál, előbb Thompsont, majd két körön belül Valentét is megelőzte, és harmadikként száguldott. Sajnos a Catsburg, Tarquini kettős megint szinte állva hagyta a mezőnyt, így a dobogó alsó foka lehetett a maximum, amit Michelisz kihozhatott ebből a futamból. Ezt meg is tette, így újabb 16 pontot szerzett, amivel megerősítette a helyét az összetett pontverseny 5. helyén. Azonban még őt is felülmúlta Ficza Ferenc, aki a vizes pályán szenzációsan vezetett, és a két vb-pontot érő 9. pozícióban ért célba úgy, hogy kőkemény csatában megverte többek között a négyszeres világbajnok, az első versenyen harmadikként záró Yvan Mullert. Ráadásul a Zengő motorsport ifjú tehetségéé lett a második versenyen futott leggyorsabb kör. Az élen az előző versenyhez képest fordított sorrendben ért be a Lada két pilótája: ezúttal Catsburg nyert Tarquini előtt.

– Örülök, hogy végül sikerült dobogóra állnom, mert ezzel a céllal érkeztem Moszkvába. Sajnos az időjárás most nem nekünk kedvezett, de a mostani száraz pályás tempónk reményre ad okot. Továbbra sem mondtam le az összetett második helyéről, úgy érzem, behozható a 26 pontos hátrányom Bennanival szemben. Nagyon örülök Ficza Feri eredményének, hihetetlenül jól ment, egyre jobban érzi a túraautózást – jelentette ki Michelisz.

A túraautó-vb idénye két hét múlva Portugáliában folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.