A magyar maratonifutó lehetetlen küldetést vállal

Kiss Gergely adta át neki az olimpiai csapatnak szánt magyar zászlót.

A. A.
2016. 07. 22. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó az újságírók jókívánságaival ellátott, az olimpiai csapatnak szánt magyar zászlót adott át Józsa Gábor maratonifutónak, aki Rióban szeretné megdönteni egyéni legjobbját, bár a nagy melegben ez várhatóan lehetetlen küldetés. Az atléta a munkája mellett tudta kivívni a riói részvételt. Úgy látja, nagy probléma, hogy kevesen sportolnak Magyarországon, szeretne példát mutatni. A két sportember az 5próba Rióba elnevezésű szabadidősportos programsorozat sajtótájékoztatóján találkozott. A vízilabdázó a távirati irodának kifejtette:

Olimpiai bajnokként nagyon örülök, hogy csatlakozhattam... Büszke vagyok, mert azt látom, hogy sikeres programokat szerveztünk az elmúlt bő fél évben. Sokat várunk a zárórendezvénytől, felfokozott a hangulat az olimpia miatt, így szeretném, ha összességében elérnénk a tízezres résztvevői létszámot.

A programsorozat szombaton zárul a Margitszigeten, többek között Berki Krisztián, Pulai Imre és Kammerer Zoltán részvételével. Az 5próba sportágai közül kerékpározás, futás, úszás és gyaloglás vár ezúttal a résztvevőkre. Közel hétezren sportoltak eddig a program keretei között Magyarországon, az állomásokon pontokat lehet gyűjteni, a sorsolás fődíja pedig egy kétszemélyes riói utazás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.