A világ legjobbjai ellen készül Szilágyi Áron

A londoni olimpia előtt már nagyon bejött Németország, reméljük Rióban is jó ómen lesz.

A. A.
2016. 07. 21. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppúgy, mint a 2012-es londoni olimpia előtt, ezúttal is Németországban készül Szilágyi Áron a nyári játékokra. Az edzőpartnerek is ugyanazok, mégpedig az erdélyi Szabó Vilmos edző dormageni csapata, vagyis a német kardválogatott, amely többek között a 2014-es kazanyi világbajnokságot nyerte meg, így a felkészüléshez a legerősebb ellenfeleket sikerült kiválasztani.

Magyar edzőpartnerek is kiutaztak kardvívó olimpikonjaink segítésére, hiszen az olimpiai címvédő Szilágyi Áron mellett a csapatvilágbajnok Decsi Tamás is kvótát szerzett Rióra. Decsi Tamás bátyja, András lett tavaly nyáron Szilágyi Áron edzője, a tréner így számolt be a heti edzésmunkáról a hazai szövetség oldalán:

Megérkezett hozzánk már a múlt hétre Áron és Decsi Tamás mellé Szatmári András, valamint Gémesi Csanád. Így aztán edző édesapámmal és Bodnár József sportmasszőrrel együtt heten vagyunk a Köln melletti edzőközpontban. Német célszerűség vesz körül bennünket. Semmi luxus, de a munkához és a regenerációhoz minden feltétel adva van. Csönd és nyugalom, most már erre van szükségünk. A németek mellett itt vannak a franciák is, erős ellenfelekkel tudunk készülni az olimpiára. Jövő héten Telkiben zárul a felkészülésünk, aztán jöhet az utolsó csomagolás, és utazunk Rióba!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.