Alonso autójában motort cseréltek

A McLaren spanyol világbajnoka ennek ellenére a Q3-ba szeretne bekerülni a szombati időmérőn.

B.M.L.
2016. 07. 23. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a pénteki szabadedzéseken remekeltek – persze önmagukhoz képest – a McLarenek, és mindkét gyakorláson megszerezték a 7. és a 8. pozíciót, végül nem tervezett motorcserét kellett végrehajtaniuk Fernando Alonso autójában. A Honda mérnökei ugyanis már az első edzés után problémát észleltek, és a biztonság kedvéért végül úgy döntöttek, visszarakják azt az erőforrást a spanyol McLarenjébe, amelyet már négy nagydíjon, Monacóban, Kanadában, Azerbajdzsánban és Ausztriában is használt. A csere miatt sem a pilóta, sem a csapat nem aggódik, hiszen ezzel a motorral a legutóbbi öt versenyből négyen képes volt Alonso bekerülni időmérőn a Q3-ba. Most is ez a cél.

– Az első edzés jól ment, semmiféle problémánk nem volt. De az egyik Honda-mérnök tanácsára úgy döntöttünk, kicseréljük a motort, és visszatérünk a korábban már problémamentesen használt erőforráshoz. Pénteken a hetedik helyet sikerült elérnem, amivel elégedett voltam, ám szombaton is az a célom, hogy a legjobb tízben végezzek az időmérőn. Ha ez sikerülne, akkor nagyobb esélyekkel pályázhatnánk a pontszerzésre. Mivel nagyon nehéz itt előzni, fontos lenne a lehető legjobb helyről rajtolni. Optimista vagyok, szerintem ott leszünk a Q3-ban – fogalmazott 2005 és 2006 világbajnoka, aki a mai, harmadik szabadedzésen is megtartotta a hetedik helyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.