Alonso: Támadunk a Hungaroringen!

Monaco után a hétvégi magyar futamon van esélye a McLarennek újra az élmezőnnyel csatázni.

B.M.L.
2016. 07. 19. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azokon a pályákon, ahol a motorerő nem annyira számít, az egyre izmosabb McLaren már nem esélytelen a jó szereplésre. Az elmúlt időszakban ráadásul több újítást is bevetettek, így a hétvégi Magyar Nagydíjon a wokingiak abban reménykednek, hogy az időmérőn valamelyik – netán mindkét – pilótájuk bejut a Q3-ba, illetve a futamon a pályát egyébként jól ismerő és szerető Fernando Alonso és Jenson Button pontot, sőt pontokat tud szerezni.

Korábban mindkét világbajnok nyert már itt – Button kétszer (2006, 2011), Alonso egyszer (2003) –, és tavaly is dupla pontszerzéssel zárták a magyar versenyt, holott az autójuk sokkal gyengébb volt a mostaninál.

– A Hungaroring jó pálya meglehetősen egyedi karakterisztikával. Nem sok helyszín hasonlítható hozzá, kicsit olyan, mint egy utcai pálya. Ha jó kört akarsz futni, akkor keményen kell támadnod a kanyarokat, és mindez olyan érzést ad, mintha gokartoznál. Bár nem klasszikus erőpálya, mint sok másik, azért lassúnak sem nevezném. Remélem, a szabadedzéseken megtaláljuk a legjobb beállításokat, kihozzuk a maximumot a versenyautónkból az időmérőn, és ha ez meglesz, akkor értékes pontokkal távozhatunk. Mindenki biztos lehet abban, hogy támadunk a Hungaroringen – jelentette ki bizakodóan a kétszeres világbajnok spanyol pilóta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.