Babos: verseny helyett edzés

A legjobb magyar teniszezőnő inkább Budapesten folytatja a felkészülését, így lemondta a stanfordi tornát.

B.M.L.
2016. 07. 15. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közeli jövő sikerei érdekében módosult Babos Tímea tervezett versenyprogramja. A riói olimpián egyesben és párosban is induló 23 éves soproni játékos a menedzsmentjével közösen úgy döntött, most inkább az edzésekre helyezi a fő hangsúlyt, így lemondta a stanfordi tornán való indulását, és helyette a magyar fővárosban folytatja a felkészülését. A nemzetközi versenyekre Montrealban, a Rogers Cupon tér vissza, ahol egyesben és párosban is pályára lép majd, de nem Jaroszlava Svedova, hanem Darija Kaszatkina (párosban WTA-52.) oldalán. A Rogers Cup után jön a florianpolisi torna, ahol már a minél jobb olimpiai szereplés reményében az a Jani Réka-Luca lesz a partnere, akivel Rióban is együtt játszik majd.

– Az edzőmmel úgy döntöttem, hogy végül kihagyom a jövő heti WTA-versenyt. Wimbledon után csak néhány napot tudtam pihenni, szerdán már megkezdtem a felkészülést. De úgy érzem, hogy a stanfordi verseny még túl korai lenne. Szükségem van a feltöltődésre, játékban, fizikailag és mentálisan is megfelelően akarok felkészülni a hosszú tengerentúli szezonra – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.