Ennyi volt: Sauber kivonul az F1-ből

Peter Sauber eladta a nevét viselő Forma–1-es csapatot a svájci Longbow befektetési vállalkozásnak.

MTI
2016. 07. 20. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat közleménye szerint a Sauber Holding AG szerdán írta alá a tulajdonosváltásról szóló megállapodást a Longbow Finance SA-val.

Peter Sauber alapító minden tisztségéről lemondott, Monisha Kaltenborn azonban megtarthatta csapatvezetői és ügyvezetői funkcióját.

„A Longbow egyértelmű célja, hogy stabilizálja a csapat helyzetét, és létrehozza a versenyképes, sikeres jövő alapjait. A tulajdonosváltás biztosítja a folytonosságot a Sauber márka számára a Forma–1-ben, és lehetőséget teremt a konstruktőri tevékenység további fejlesztésére” – áll a befektetési csoport közleményében.

A Sauber csapat két versenyzője, Marcus Eriksson és Felipe Nasr még nem szerzett pontot a mostani világbajnoki idényben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.