Ericsson a bokszutcából rajtol

Annyira összetörte a szombati időmérőn az autóját, hogy komplett karosszériát cserélt rajta a Sauber.

B.M.L.
2016. 07. 24. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig abban reménykedett Marcus Ericsson, hogy képes lesz ismét hozni a tavalyi teljesítményét a Hungaroringen, és 2015-höz hasonlóan megint pontszerzőként zárhat a magyar futamon. Nos, a svéd pilóta elég messze került attól, hogy ő szerezhesse meg a Sauber idei első vb-pontját, ugyanis a szombati igencsak kaotikus időmérőn a falnak csapódott, és összetörte az autóját.

A Sauber mérnökei úgy döntöttek, a biztonság kedvéért kicserélik az autó kasztniját, ami viszont azt jelentette, Ericsonn nem állhat fel a rajtrácsra, hanem csak a bokszutcából rajtolhat el.

– Nagyon sajnálom, ami történt, mert úgy érzem, lett volna esélyem megismételni a tavalyi pontszerzésemet. Most már nincs mit tenni, maximum abban reménykedhetek, hogy egy biztonsági autós szakasz visszaadja az esélyeimet – jelentette ki a svéd pilóta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.