Federer idén már nem teniszezik

Se olimpia, se semmi.

MTI
2016. 07. 26. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves sztár kedden közölte, hogy korábbi térdsérülése után hosszabb rehabilitációra van szüksége.

„Rendkívül csalódott vagyok, hogy nem képviselhetem hazámat az olimpián, és hogy nem léphetek pályára már ebben a szezonban. Miután konzultáltam az orvosaimmal, meghoztam ezt a nagyon nehéz döntést, mivel az év eleji térdműtétem hosszabb rehabilitációt igényel” – jelentette be Federer, hozzátéve, orvosai arra intették, hogy ha még néhány évig a legjobbak között akar szerepelni, akkor a térdének és az egész szervezetének pihenésre van szüksége.

A svájci teniszező 2008-ban Pekingben párosban aranyérmes lett Stan Wawrinka oldalán, 2012-ben Londonban pedig egyesben ezüstérmet nyert.

A világranglistán harmadik Federer idén 21 meccset nyert és hetet elvesztett. Mindössze hét tornán indult, egyet sem nyert meg, hat versenytől pedig térd-, illetve hátproblémák miatt visszalépett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.