Félbukszányi érmet hoznak haza kajak-kenusaink

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérme a mai termés a Spanyolországban zajló maratoni versenyben.

MTI
2016. 07. 02. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női kajakban (26,2 kilométeren) kettős magyar siker született, miután a győztes Csay Renáta mögött Kiszli Vanda érkezett be másodikként a célba. Csay megvédte címét.

A férfi kenusoknál (26,2 km) a hazaiak kedvence, Manuel Campos diadalmaskodott a világbajnoki címvédő Kövér Márton előtt. A két versenyző végig együtt haladt, csak a finisben tudták eldönteni a győzelem sorsát. Férfi K-1-ben (29,8 km) Boros Adrián bronzéremnek örülhetett, amelyet – a magyar szövetség tájékoztatása alapján – nagy versenyben szerzett meg. A számot a portugál José Ramalho nyerte a spanyol Emilio Merchán előtt.

A kontinensviadal korábbi két napján a korosztályos versenyeket bonyolították le, s ezekben is nagyszerűen teljesítettek a magyarok. Csütörtökön az U23-as női K-1-es versenyben Kiszli Vanda megvédte címét, húsz másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró Miskó Noéminél, és az ifjúsági lányok K-1-es versenyében is kettős magyar siker született: Nagy Viktória Fruzsina arany-, Balogh Zsófia ezüstérmes lett.

Az ifjúsági fiúk K-1-es versenyében rendkívül kiélezett csatában nyert Bozsonyi Bálint és az ifjúsági fiúk C-1-es versenyében is felállhatott két magyar a dobogóra: Simon Sebestyén a második, Adolf Balázs a harmadik helyet szerezte meg. Pálfia Pannának köszönhetően az ifjúsági C-1 aranyát is bezsebelték a magyar versenyzők, ez azonban a kis nevezői létszám miatt nem volt hivatalos Európa-bajnoki versenyszám.

Pénteken az ifjúsági lány K-2-ben Nagy Viktória Fruzsina és Korsós Zsófia diadalmaskodott, a fiúk hasonló számában pedig Lukács Istváné és Obert Ákosé lett az aranyérem. Az U23-as korosztályban férfi kajak egyesben Petró Ádám, férfi kenu egyesben pedig Dóri Bence Balázs nyakába került az aranyérem.

Vasárnap a felnőtt párosok versenyével zárul az Eb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.