Félig vakon száguldott Jenson Button

2009 világbajnokának törmelékdarab ment a szemébe a 2. szabadedzésen, amit egy szemklinikán vettek ki.

B.M.L.
2016. 07. 30. 6:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Német Nagydíj második szabadedzésén Jenson Button kis híján megvakult. A tréning elején ugyanis egy szénszálas törmelékdarab ment a bal szemébe, így fél vakon teljesített 16 kört. A gyakorlás végén a csapat elküldte a 2009-es világbajnokot egy kivizsgálásra a mannheimi szemklinikára, ahol eltávolították az idegen anyagot. A McLaren brit pilótája közölte, nincs komoly baja, mindenképpen ott lesz a szombati időmérőn.

– Minden rendben van, egy apró szénszálas törmelékdarab belement a szemembe. Egy kicsit durvább volt annál, mint amikor por megy az ember szemébe, de már túl vagyok rajta. Megtalálták és kimosták a szememből, így minden rendben. Nem titok, eléggé fájt a szemem, amíg benne volt. Eddig egyébként jól szerepeltünk, így nem lehet más célunk, mint az, hogy a szombati időmérőn mi legyünk a negyedik legjobb csapat – jelentette ki Jenson Button, aki a kellemetlenségek ellenére is a nyolcadik legjobb köridőt autózta, megelőzve többek között csapattársát, a 10. helyen záró Fernando Alonsót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.