Gyulay Zsolt: A lelátók és a főépület következik

A Hungaroring elnök-vezérigazgatója elégedett az idei, 176 ezres nézőszámmal, és már a jövőre készül.

B.M.L.
2016. 07. 24. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lehet már pontosan tudni, hogy hányan látogattak ki a Hungaroringre a 31. Formula–1 Magyar Nagydíjra?
– Természetesen, a legfrissebb adatok alapján a négy nap alatt 176 ezren fordultak meg a Hungaroringen. Csütörtökön 18, pénteken 30, szombaton 53, míg ma 75 ezren szurkoltak kedvenc pilótájuknak a lelátókon.

– Ez egy kicsivel elmarad a tavalyi nézőszámtól. Elégedetlen emiatt?
– Nem vagyok elégedetlen, mert ahogy azt korábban is nyilatkoztam, a labdarúgó-Európa-bajnokság és a riói olimpia között nem számíthattunk nézőcsúcsra. Úgy érzem, a 176 ezres nézőszám rendben van.

– A visszaesés oka esetleg abban is keresendő, hogy a magyar futam helyet cserélt a némettel az idei versenynaptárban?
– Szerintem ez nem volt hatással a nézőszámra.

– Szombaton nyilvánosságra került, hogy a jövő évi költségvetésből a kormány ötmilliárd forintot tett félre a Hungaroring fejlesztésére. Sokan már azt találgatják, vajon a 2017-es futamon milyen újdonságokkal találkozhatnak majd...
– A fejlesztésekről és azok megvalósulásáról még kár beszélni, hiszen előbb meg kell kapnunk az állam által ígért támogatást, majd ki kell írni a közbeszerzési pályázatot, ami állami tender esetében nem kis idő. A beérkezett pályázatokat el kell bírálni, majd ha megvannak a kivitelezők, akkor állhatunk neki a munkálatoknak. Úgy vélem, hogy a miniszter úr által említett fejlesztések a 2018-as futamra készülnek el.

– Mi lehet a következő, amit felújítanak?
– Amennyiben megvan rá a keret, akkor a lelátókat kell elsősorban felújítani, illetve a 21. század kihívásainak megfelelő új főépületre is szükség van. Vélhetően ezek lesznek a Hungaroring többéves megújítási elképzeléseinek következő fejezetei.

– Nem merült fel, hogy visszahozzák a Hungaroringre a gyorsaságimotoros-világbajnokságot?
– A Moto GP egy közönségvonzó sorozat, de ennek is megvan a jogdíja, ami vetekszik az F1-gyel. Amennyiben az állam kinyilvánítja, hogy garanciát vállal a rendezésért fizetendő jogdíj átutalására, akkor örömmel látnánk a pályánkon a világ legjobb motorversenyzőit is. Elárulom, a Hungaroring vezetésében megvan erre a kellő motiváltság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.