Hamilton már harmadszor nyert Németországban

A Mercedes brit pilótája növelte előnyét a pontversenyben.

MTI
2016. 07. 31. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes brit pilótájának ez volt pályafutása negyvenkilencedik futamgyőzelme, idén a hatodik. Németországban harmadik alkalommal nyert: 2008-ban ugyancsak Hockenheimben, 2011-ben pedig a Nürburgringen lett első.

Hamilton mögött a két Red Bull-pilóta ért célba, a második helyen a századik Formula 1-versenyét teljesítő ausztrál Daniel Ricciardo, harmadikként pedig a holland Max Verstappen.

Három büntetés változtatott az időmérő edzés végeredményén: Romain Grosjeant öt, Carlos Sainz Jr.-t három, Nico Hülkenberget pedig egy pozícióval sorolták hátrébb.

Az első helyről induló Nico Rosberg már az első kanyar előtt a negyedik pozícióba csúszott vissza – Hamilton mellett Verstappen és Ricciardo is elé került. Az első négy sorrendje az tizenkettedik körig, az első kerékcserékig nem változott, majd a visszatérésüket követő harmadik körben újra ők alkották az élbolyt. Ebben az időszakban Hamilton előnye már több mint 6 másodperc volt.

A középmezőny tagjai közül Carlos Sainz Jr. és Felipe Massa bokszkiállása is sokkal hosszabb volt a megszokottnál kisebb technikai problémák miatt, így elvesztették esélyüket a pontszerzésre.

A második kerékcserék után, a huszonkilencedik körben Rosberg sportszerűtlen megoldással előzte meg Verstappent, ezért 5 másodperces büntetést kapott. Hamarosan Ricciardo is lehagyta csapattársát – Verstappen tulajdonképpen elengedte az ausztrált, nem tanúsított semmiféle ellenállást.

A negyvenhatodik kört követően az élen autózó Hamilton előnye több mint 11 másodperc volt, mögötte a két Red Bull haladt. Rosberg a büntetése letöltése során 5 helyett 8 másodpercet állt a bokszutcában, de így is a negyedik pozícióba sorolt vissza, őt a két Ferrari, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen követte.

A hajrában a 31 éves brit előnye 6 másodpercre csökkent, az eső is eleredt, az élmezőny sorrendje viszont már nem változott, Rosberg negyedik lett.

A világbajnoki szezon augusztus 28-án a Belga Nagydíjjal folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.