Hétfőn kiderül, hányan doppingoltak Szocsiban

18 nappal Rió előtt hozza nyilvánosságra a WADA a 2014-es téli olimpiáról szóló jelentését.

MTI
2016. 07. 12. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádak szerint több orosz sportoló is doppinggal szerzett aranyérmet, illetve a doppingminták manipulálásának gyanúja is felmerült. Grigorij Rodcsenkov, a felfüggesztett moszkvai laboratórium korábbi vezetője állítólag közreműködött mindebben. Összesen 15 orosz dobogós használhatott tiltott szereket – Oroszország tagadja a vádakat.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a szocsi téli olimpiával kapcsolatos vizsgálat eredményeinek nem lesz következménye a riói játékokra. Kijelentette ugyanakkor, hogy ha esetleg megállapítanák Oroszország intézményes felelősségét, akkor a NOB azonnal reagál majd.

Mivel Oroszországban nem működik megbízhatóan a doppingellenes rendszer, az orosz sportolók csak egyedi engedéllyel vehetnek részt a riói olimpián. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) korábbi döntése értelmében az orosz atléták nem indulhatnak nemzetközi versenyeken, így a riói olimpián sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.