Kemény csoportban a Győr és a Veszprém

A férfiak sorsolásán a Szeged a címvédő Kielcével került azonos nyolcasba.

MTI
2016. 07. 01. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb ezüstérmes Veszprém a Barcelonával, míg a Szeged a címvédő Kielcével került azonos nyolcasba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája pénteki csoportsorsolásán.

„Kifejezetten örülök, hiszen a csoportmérkőzéseken van esély korrigálni, illetve aki ebből a csoportból továbbjut, jó eséllyel gyengébb ellenfelet kap” – hangsúlyozta Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója a Sport TV-nek.

Az erősebb ág csoportelsői egyenes ágon bejutnak a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezettek jutnak még tovább a kieséses szakaszba, ahol csatlakozik hozzájuk további két csapat a gyengébbik ágról.

A nők sorsolásán a legutóbb ezüstérmes Győri Audi ETO KC a címvédő CSM Bucurestivel került egy csoportba. A magyar és a román együttes mellett a dán FC Midtjylland és az orosz Rosztov Don szerepel majd a C csoportban.

A Ferencváros az elmúlt idényben harmadik macedón Vardar Szkopje és az orosz Asztrahanocska mellett a 2. selejtezőcsoport győztesével került a B jelű négyesbe.

„Se az ág, se a csoport nem kedvezőtlen számunkra, a sorsolás félúton van a legjobb és a legrosszabb között. A Lipcsével komoly elszámolnivalónk van, örülök, hogy egy csoportba kerülhetünk velük, ez extra motiváció lenne nekünk” – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Elek Gábor a Sport TV-nek, utalva a két évvel ezelőtt elvesztett selejtezőre.

A csoportok első három helyezettje jut tovább.

Férfi BL (Ehf.com):
erősebbik ág:
A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Barcelona (spanyol), PSG (francia), Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), Schaffhausen (svájci), THW Kiel (német)
B csoport: Rhein-Neckar Löwen (német), Kielce (lengyel), Vardar Szkopje (macedón), PPD Zagreb (horvát), Meskov Breszt (fehérorosz), MOL-PICK SZEGED, Celje (szlovén), Kristianstad (svéd)

gyengébbik ág:
C csoport: La Rioja (spanyol), Metalurg Szkopje (macedón), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Montpellier (francia), Elverum (norvég), az 1. selejtezőcsoport győztese
D csoport: HBC Nantes (francia), Tvis Holstebro (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Besiktas (török), Dinamo Bucuresti (román), a 2. selejtezőcsoport győztese

A selejtezőcsoportok beosztása:
1. csoport: Gorenje Velenje (szlovén), Tatran Presov (szlovák), Red Boys Differdange (luxemburgi), Riihimäki Cocks (finn)
2. csoport: ABC/UMinho (portugál), Bregenz Handball (osztrák), Achilles Bocholt (belga), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

Női BL (Ehf.com):
főtábla:
A csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Metz HB (francia), az 1. selejtezőcsoport győztese
B csoport: Vardar Szkopje (macedón), Asztrahanocska (orosz), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, a 2. selejtezőcsoport győztese
C csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, CSM Bucuresti (román), FC Midtjylland (dán), Rosztov Don (orosz)
D csoport: Larvik (norvég), Esbjerg (dán), IK Sävehof (svéd), a 3. selejtezőcsoport győztese

A selejtezőcsoportok beosztása:
1. csoport: Glassverket (norvég), Podravka Koprivnica (horvát), Sercodak Dalfsen (holland), Yenimahalle (török)
2. csoport: HC Leipzig (német), Hypo NÖ (osztrák), Bera Bera (spanyol), GK Gomel (fehérorosz)
3. csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Selgros Lublin (lengyel), Indeco Conversano (olasz), Iuventa Michalovce (szlovák)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.