időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Kirúgták a riói doppinglabor vezetőjét

MTI
2016.07.01. 17:15

Marco Aurelio Kleint várhatóan az 1992-es barcelonai olimpia cselgáncsbajnoka, Rogerio Sampaio váltja.

A Brazil Doppingellenőrző Hatóság (ABCD) pénteki közleménye szerint Kleint az 1992-es barcelonai olimpia cselgáncsbajnoka, a 65 kilogrammos súlycsoportban aranyérmes Rogerio Sampaio váltja.

A WADA múlt pénteken azért függesztette fel a labor engedélyét, mert nem felelt meg bizonyos szabványoknak. Amennyiben a szankciót nem oldják fel, az augusztusi olimpián és a szeptemberi paralimpián levett mintákat máshol ellenőrzik majd. Ugyanakkor Sampaio várhatóan a jövő héten találkozik a WADA illetékeseivel, és tárgyalásaik során igyekszik elérni, hogy az intézmény újra működhessen.

A labort a 2014-es labdarúgó-világbajnokság idején is felfüggesztették, majd tavaly tavasszal visszakapta engedélyét. A WADA novemberben az ABCD-t megfigyelési listára tette és március közepéig adott haladékot az előírások teljesítésére. Tavasszal a brazilok bejelentették, hogy minden feltételt teljesítettek a határidőig, így a labor működése biztosított az olimpia alatt, a múlt héten azonban a WADA működési hibák miatt mégis a felfüggesztés mellett foglalt állást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.