Lebukott a vb-ezüstérmes gerelyhajító

Ihab Abdelrahman el-Szajed számára elúszhat az olimpia.

MTI
2016. 07. 25. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afrikai ország doppingellenes ügynökségének tájékoztatása szerint a 27 éves sportolónak egy versenyen kívül, április közepén adott mintája lett pozitív. A vizsgálatok során kétfajta, külső forrásból származó férfi nemi hormonra bukkantak a szakemberek.

Az ügynökség jelezte, hogy a gerelyhajító olimpiai csapattagságát felfüggesztették, előzetesen eltiltották. A B próbát ugyanakkor még nem végezték el. Amennyiben az negatív eredményt hoz, Abdelrahman részt vehet a riói olimpián.

Egyiptom első világbajnoki dobogós atlétája idén is kiváló formában versenyzett eddig, májusban Eugene-ben, júniusban pedig Stockholmban nyert Gyémánt Liga-versenyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.