Magabiztosan szerepeltek lövőink Rio előtt

Tobai-Sike Renáta és Péni István is remekelt Újvidéken.

MTI
2016. 07. 16. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tobai-Sike a csütörtöki 10 méteres, illetve a pénteki 25 méteres számban is elsősorban a fináléban remekelt. Előbbiben az alapversenyből 375 körrel a nyolcadik helyen jutott döntőbe, ott viszont mindenkinél jobb volt, s 198,3 körös eredménnyel végzett az élen. A vert mezőnyben olyan pisztolyosok voltak, mint a hazaiak két klasszisa, a világbajnok Zorana Arunovic, illetve a kétszeres Európa-bajnok Bobana Velickovic.

Sportpisztolyban 578 körrel, harmadikként jutott döntőbe, melyben a rangsoroló szakaszt az első helyen zárta, az aranyéremért rendezett párharcban pedig 7–3-ra legyőzte a világranglista-vezető bolgár Antoaneta Bonevát.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, junior Eb-győztes Péni ezúttal is bizonyította, hogy kiváló formában van, a légpuska alapversenyét 626,1 körrel a második helyen zárta, a döntőben pedig 206,5 körrel ő volt a legjobb.

A versenyen a magyar olimpikonok közül az Eb-győztes Csonka Zsófia sportpisztolyban egészen parádés alapversenyt lőtt, 585 körrel nagy fölénnyel lett első, a döntő azonban nem sikerült neki, s ott a hetedik helyen végzett. Egri Viktória a légpisztoly alapversenyében 380 körrel az ötödik helyen végzett, a fináléban pedig hetedik lett (95,2 kör). Tátrai Miklós légpisztolyban szintén az alapversenyben volt jobb, a 60 lövés során 579 kört lőtt, amivel a mezőny harmadik legjobbja volt, a döntőt – melyben Nagy László harmadik lett – viszont a hetedik helyen zárta. Miskolczi Julianna női légpuskában 413 körrel a hatodik helyen lett finalista, s 100,1 körrel a hetedik pozícióban zárt.

A viadalon szombaton és vasárnap az 50 méteres versenyszámokat rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.