Magyar vezető írt levelet a NOB elnökének

Kamuti Jenő is megnyilvánult a kizárt orosz atléták ügyében.

Sz.L.
2016. 07. 24. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján olvasható a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Kamuti Jenő és a NOB-elnök, Thomas Bach levélváltása. A két magas rangú sportvezető az olimpiáról kizárt orosz atléták ügyében osztotta meg egymással a gondolatait.

Thomas Bach levelében felhívja a figyelmet, hogy „a riói olimpia is nagyszerű lehetőség lesz a fair play szellemének demonstrálására. A NOB az Agenda 2020 irányelveit követve több fronton küzd a dopping és a korrupció ellen, valamint a tiszta sportolók védelméért.”

Kamuti Jenő válaszában kifejtette, hogy egyetért a bűnösök felelősségre vonásával, de a fair play szellemében ellenzi a kollektív büntetést, inkább a személyes felelősségre vonás mellett áll ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.