Paralimpia: megvan a magyar csapat

Ráczkó Gitta lesz a zászlóvivő.

MTI
2016. 07. 15. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megnyitón a hetedik paralimpiájára készülő úszó, Ráczkó Gitta viszi majd a magyar zászlót.

Szabó László, az MPB elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta: egy-két halvány esélyük van még szabadkártyák révén kvótát szerezni, de ezekben nem igazán reménykednek. A 39-es létszám hattal több, mint a négy évvel ezelőtti, londoni.

A csapatot és a formaruhákat pénteken este, látványos showműsor keretében mutatták be a Várkert Bazárban. A felvonuló kollekciót, amelyben a fehér, a sötétkék és a világosbarna szín dominál, a celeni márkát képviselő Cselényi Eszter álmodta meg, míg a küldöttség sportruházatát a magyar tulajdonú Tisza tervezte és gyártotta. Utóbbiban a hagyományos piros-fehér-zöld mellett a szürke-bordó színkombináció kapott még főszerepet.

Cselényi Eszter elmondta: ez a projekt különösen kedves volt a számára, de egyben nagy kihívás is, mindenki esetében külön szabásmintával dolgoztak, minden sportolóra ráigazították a ruhákat. A kollekciókat maguk a sportolók, illetve ismert színészek mutatták be a divatbemutatókon látott kifutón.

Szabó László a látványos és szórakoztató műsor végén bejelentette, hogy Rióban a hetedik paralimpiájára készülő úszó, Ráczkó Gitta viszi majd a zászlót az ünnepélyes megnyitón.

„Nagy megtiszteltetés ez a számomra, nagyon örülök, hogy felkértek” – mondta az MTI-nek a kerekes székes sportoló, akinek az a célja a játékokon, hogy fő számában, 100 méter mellen bejusson a döntőbe.

A XV. paralimpia 54 nap múlva kezdődik Rio de Janeiróban. A magyar csapat eskütételére augusztus 28-án, a Nemzeti Színházban kerül sor.

A magyarok eddig 126 érmet nyertek a paralimpiákon.

A jóváhagyott magyar paralimpiai csapat:
asztalitenisz (6):
Arlóy Zsófia, Berecki Dezső, Csonka András, Major Endre, Pálos Péter, Zborai Gyula

atlétika (5):
Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Csontos Piroska, Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika

erőemelés (2):
Sas Sándor, Tunkel Nándor

evezés (1):
Lőrincz Krisztina

judo (2):
Burányi Flóra, Szabó Nikolett

kajak-kenu (4):
Varga Katalin, Váczi Anita, Rozbora András, Suba Róbert

kerekesszékes vívás (5):
Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Osváth Richárd

kerekesszékes tenisz (1):
Németh Roland

kerékpársport (1):
Butu Arnold

sportlövészet (2):
Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula

úszás (10):
Adámi Zsanett, Engelhardt Katalin, Illés Fanni, Kézdi Réka, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Ráczkó Gitta, Sors Tamás, Tóth Tamás, Vereczkei Zsolt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.