Pelé megírta az olimpia himnuszát

A nem hivatalost persze. Augusztusban ismerheti meg a dalt a nagyközönség.

GB
2016. 07. 19. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé, a brazilok legendája nem először merült el a zene világában. Már a hetvenes–nyolcvanas években is összeállt egy-egy duettre híresebb brazil előadókkal. 2006-ban egy teljes, leginkább a dzsesszre hajazó albumot összehozott a világbajnok labdarúgó, Ginga néven adták ki. A brazil csillag dalos kedvű, csakúgy mint a mi leghíresebb labdarúgónk, Puskás Ferenc. Mondjuk ő a dzsessz vagy a szamba helyett inkább a magyar népdalokat, nótákat kedvelte.

Pelé mostani szerzeményének címe Esperanca, vagyis remény – írja az ESPN FC. A dal nem hivatalos himnusza lesz a riói olimpiának.

A brazil sztár a héten adta hírül Facebook-oldalán, hogy elkészült a szerzeménnyel. Mint írta, a világot körüllengő remény és szeretet ihlette meg, innen a szám neve is.

Ha meghallgatná, innen töltheti le a dalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.