Rafael Nadal segíti a magyar tehetségeket

A spanyol világsztár mallorcai teniszakadémiáján az első magyar tanuló a 16 éves tehetség, Valkusz Máté lesz.

B.M.L.
2016. 07. 17. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markovits László egykori sikeres teniszező személyes kapcsolatai révén került kapcsolatba az idén létrehozott Movistar Rafa Nadal Tenisz Akadémia és a Magyar Tenisz Szövetség, majd a három fél tárgyalásokat kezdett a lehetséges együttműködésről. Rafael Nadal akadémiája idén júniusban nyitotta meg kapuit a mallorcai Manacorban, a világklasszis teniszező szülővárosában. A menedzsment elképzelése szerint a magas szintű szakmai munka mellett azt a megalkuvást nem tűrő mentalitást és értékrendet szeretnék átadni a fiatal tehetségeknek, ami Nadalt is a csúcsra juttatta.

Carlos Costa, a korábbi spanyol profi teniszező, aki jelenleg a Movistar Rafa Nadal Akadémia technikai igazgatója, nagy lehetőségként tekint az együttműködésre.

– Nagyon várjuk a közös munkát a Magyar Tenisz Szövetséggel és a magyar tehetségekkel. A Movistar Rafa Nadal Akadémia igazi otthonként szolgál a fiatal játékosoknak, érkezzenek a világ bármelyik tájáról. Mindannyian rengeteget tudunk tanulni a világ dolgairól, ha együtt élünk és dolgozunk különböző helyekről érkező, különböző világnézetű emberekkel. Éppen ezért alapvető célunk, hogy a mi növendékeink ne csak jó teniszezőké váljanak, hanem jó embereket is faragjunk belőlük. Az akadémián minden azokról az értékekről szól, amit Rafa, a családja és az egész team mellett volt szerencsém megtapasztalni az elmúlt tizenöt év közös munkája során. Ez alapján tudom, hogyan érdemes foglalkozni a fiatal sportolókkal, a közös álmunk pedig az, hogy a tapasztalatinkat hatékonyan át tudjuk adni a nálunk pallérozódó fiúknak és lányoknak – jelentette ki Carlos Costa.

A megállapodás értelmében Valkusz Máté személyében az első magyar játékos már ki is került Mallorcára. A kétszeres országos bajnok hozzátette, a 16 éves Valkusz a mostani próbahetek után szeptembertől egy éven át jelentős időt tölt Spanyolországban edzésekkel, és együtt utazik versenyekre az ottani csapattal. Egy másik tehetséges magyar teniszező, Piros Zsombor is eltöltött tíz napot az akadémián. Valkusz Máté edzője, Kuhárszky Zoltán – jelenlegi Davis-kupa kapitány – néhány napot maga is Mallorcán töltött a Roland Garros után, így testközelből is láthatta az akadémia működését.

Szakmailag csak támogatni tudom az együttműködést, hiszen tényleg egy kivételes lehetőségről beszélünk. Az első tapasztalataink alapján elmondhatom, hogy a Nadal-akadémián tényleg át akarják adni azokat az alapértékeket a profi hozzáállásról és a megfelelő sportemberi mentalitásról, melyek sikeressé tehetnek egy fiatal élsportolót. Ez alapján Máté a lehető legjobb helyre került – állította Kuhárszky Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.