Räikkönen: jöhet a feltámadás

A Ferrari finn világbajnoka ugyan csalódott a 14. rajthelye miatt, de a mai futamon belead apait-anyait.

B.M.L.
2016. 07. 24. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétségtelen tény, a szombati időmérő egyik, ha nem a legnagyobb vesztese Kimi Räikkönen volt, a másik Jolyon Palmer (Renault), aki nem fejezhette be a legjobb körét a Q1-ben, mert az edzés ezen szakaszát végleg megszakították egy baleset miatt. Räikkönen a Q2-ben a meglehetősen változó időjárási viszonyok miatt végül csak a 14. helyen zárt. Márpedig a Hungaroringen nagyon sokat ér a jó rajthely, a finn pilótának pedig nem lesz egyszerű a mezőny második feléből felkapaszkodnia az elsők közé. A 2007-es világbajnok azonban lát esélyt a jó szereplésre.

– Ez egy normális pálya, itt Monacóval ellentétben igenis van lehetőség előzni. Persze nem egyszerű, de ettől még a lehetőség adott. A futamon is ezt kell tenni, és úgy érzem, van esélyünk egy nagyon jó versenyre. Minden az első három kanyaron fog múlni, ha azt épségben megúszom, utána már minden menni fog. Reményeim szerint többször bejön majd a safety car is, és nekem és a csapatnak hibátlan taktikával kell majd ezt az esélyt kihasználni – jelentette ki a Ferrari finn versenyzője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.