Rosberg az edzéskirály!

A Mercedes német pilótája a három szabadedzést követően az időmérőn is a leggyorsabb volt, övé a pole.

B.M.L.
2016. 07. 30. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt a Hungaroring óta sejtette, tudta, érezte mindenki, hogy Nico Rosberg saját hazai versenyén mindenképpen vissza akar majd vágni a csapattárstól, Lewis Hamiltontól elszenvedett vereségért. Nos, a német pilóta alaposan felpörgette magát a hockenheimi megmérettetésekre, ugyanis eddig mindhárom szabadedzést, sőt, egy elektromos hibától sújtottan még az időmérőt is megnyerte legnagyobb riválisa előtt. A 31 éves versenyző pályafutása során 27. alkalommal rajtolhat az élről, és az idén ötödször nyert időmérőt.

Csapattársa, a világbajnoki pontversenyben élen álló, címvédő brit Lewis Hamilton lett a második, míg az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) a harmadik. Érdekesség, hogy egy héttel ezelőtt ugyanezen három pilóta állt a Magyar Nagydíj dobogóján is. A Ferrarik csak a harmadik sort tudták elérni, Sebastian Vettel ki is fakadt az autójuk versenyképtelensége miatt.

Nico Rosberg (német, Mercedes): „Egy kört futottam, de több üzemanyagom volt, hiszen három körre voltam megtankolva. Nem tudom, mi volt ez a probléma, a gázpedál nem reagált, hiszen leállt a motor. Biztosra veszem, hogy izgalmas futam lesz, de győzni akarok!”

Lewis Hamilton (brit, Mercedes): „Eddig jó volt a hétvége, nem voltak gondjaim. Ma is megvolt a tempóm, de az utolsó kör nem állt össze. Szerintem a holnapi nap jó lesz a Mercedes számára; ez a célunk. Versenyezni fogunk!”

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull): „Elég közel voltunk a Mercedeshez, de hibátlan kör esetén sem lett volna meg a pole pozíció. Holnap meglepetésre készülünk.”

A Német Nagydíj teljes rajtsorrendje:
1. sor:
Nico Rosberg (német, Mercedes)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
2. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
3. sor:
Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
Sebastian Vettel (német, Ferrari)
4. sor:
Nico Hülkenberg (német, Force India)
Valtteri Bottas (finn, Williams)
5. sor:
Sergio Perez (mexikói, Force India)
Felipe Massa (brazil, Williams)
6. sor:
Esteban Gutiérrez (mexikói, Haas)
Jenson Button (brit, McLaren)
7. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)
Fernando Alonso (spanyol, McLaren)
8. sor:
Jolyon Palmer (brit, Renault)
Kevin Magnussen (dán, Renault)
9. sor:
Pascal Wehrlein (német, Manor)
Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)
10. sor:
Rio Haryanto (indonéz, Manor)
Romain Grosjean (francia, Haas) – öt rajthelyes büntetés váltócsere miatt
11. sor:
Felipe Nasr (brazil, Sauber)
Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.