Rosberg hosszabbított a Mercedesnél

A világbajnoki pontversenyben vezető német pilóta a Hungaroringen írta alá újabb, kétéves szerződését.

B.M.L.
2016. 07. 22. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már úgy gurulhatott fel az első szabadedzésre a 31. Formula–1 Magyar Nagydíjon Nico Rosberg, hogy 2018 végéig biztosan a Mercedes pilótája marad, ugyanis a Hungaroringen aláírta csapatával az erről szóló szerződést. Ez a megállapodás egyben azt is jelenti, hogy a vb-címért idén is nagy harcot folytató Rosberg–Hamilton páros 2018-ig együtt marad.

Rosberg nem járt rosszul a szerződéssel, ugyanis megbízott menedzsere, Gerhard Berger anyagilag igencsak előnyös megállapodást harcolt ki a számára. A vb-pontversenyt jelenleg egy ponttal vezető német pilóta állítólag a bónuszokkal együtt mintegy 45 millió eurót keres majd, azaz a jelenlegi szerződésében foglaltakhoz képest 15 millió eurós fizetésemelést kap. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója kifejezetten örül a megállapodás létrejöttének, de nem tagadja, egyáltalán nem könnyű tárgyalások után került aláírás a papírokra.

– Boldog vagyok, hogy sikerült meghosszabbítanunk Nico szerződését. Több hétig, hónapig tárgyaltunk már róla, és itt írtuk alá a szerződést Magyarországon. A részletekről nem árulhatok el semmit, maximum annyit, sosem egyszerű, ha egy megállapodás körül három osztráknak kell megegyeznie. Niki Lauda Gerhard Berger és én végül egy jó, mindenki számára megfelelő szerződést hoztunk össze. Nicóval szemben sincs semmilyen extra elvárásunk, csúcspilóta ő, tudja, mi a dolga – nyilatkozta az M4Sport riporterének Toto Wolff.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.