Tom Bradynek bűnhődnie kell

Hiába fellebbezett, ki kell hagynia az első négy meccset.

MTI
2016. 07. 13. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyszeres Super Bowl-győztes irányítót tavaly májusban tiltotta el a liga, mert álláspontja szerint tudott arról, hogy 2015 januárjában az Indianapolis Colts elleni főcsoport-döntőben leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, hogy könnyebb legyen elkapni őket. Az ügyről 246 oldalas jelentés született, amely szerint vélhetően a Patriots két alkalmazottja volt a vétkes, de Brady is tudhatott a dologról.

A puhább labdákat egyébként csak az első félidőben használták, s akkor még csak 17–7 volt az állás, végül a New England fölényesen, 45–7-re győzött.

Brady független bíróságon támadta meg az NFL döntését, és első fokon nyert is, így játszhatott a teljes előző szezonban. A liga illetékesei azonban fellebbeztek, a bíróság pedig ezúttal nekik adott igazat. A 38 éves Brady ezt követően a szövetségi bíróságnál támadta meg az ítéletet, de veszített.

A bostoni együttesnek az Arizona Cardinals, a Miami Dolphins, a Houston Texans és a Buffalo Bills ellen kell vezére nélkül pályára lépnie. Bradyt várhatóan a 2014-es drafton megszerzett Jimmy Garoppolo pótolja majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.