Új ország az olimpián nyolc sportolóval

Koszovó első ízben vesz részt a játékokon, 2014 óta NOB-tag.

MTI
2016. 07. 19. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi csapatbemutatón elhangzott, hogy két úszó, két cselgáncsozó, két atléta, egy sportlövő és egy kerékpáros versenyez majd koszovói színekben Brazíliában.

„Első alkalommal érezzük, hogy egyenlők vagyunk az összes többi sportolóval” – jelentette ki Besim Hasani, az ország olimpiai bizottságának vezetője. Hangsúlyozta: érmeket várnak a küldöttségtől, elsősorban Majlinda Kelmenditől, aki a cselgáncsozók olimpiai rangsorának első helyén áll a női 52 kilogrammos súlycsoportban.

Hasani szerint az 57 kilósok között induló Nora Gjakova is éremesélyesként utazik Rióba.

„Megtiszteltetés, hogy részt vehetek Koszovó első olimpiai szereplésében. Jól felkészültem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból” – fogalmazott az úszó Rita Zeqiri.

Koszovó 2008-ban szakadt el Szerbiától, de több ország a mai napig nem ismeri el önálló államként. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2014 decemberében vette fel tagjai közé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.