Újra Rosberg volt a leggyorsabb

A harmadik szabadedzésen is a Mercedes összetettben vezető német pilótája végzett az élen.

B.M.L.
2016. 07. 23. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, ahogy komolyodik a helyzet a 31. Formula–1 Magyar Nagydíjon, úgy lesz egyre izgalmasabb a versengés a pilóták között. A harmadik szabadedzésen ugyan még mindig egy Mercedes futotta a leggyorsabb kört, ám a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg előnye már csak két ezred a mögötte végző Max Verstappennel szemben. A Red Bull 18 éves hollandja edzésről edzésre javul, és az energiaitalos csapat is egyre magabiztosabb teljesítményt nyújt, ugyanis az említett két versenyző mögött Daniel Ricciardo végzett. Azaz a Red Bull immár komoly veszélyt jelent a Mercedesre, főleg azok után, hogy a pénteki második gyakorláson a gumifalba csapódó Lewis Hamilton ezúttal is hibázott, így legjobb ideje csak a negyedik helyre volt elég.

A fentiek egyébként a brit világbajnokon kívül a Ferrarit keserítették el a legjobban, mert ugyan a győztes időhöz képest mind Kimi Räikkönen, mind pedig Sebastian Vettel egy másodpercen belül volt, ám az, hogy a legnagyobb riválisaik mondhatni simán megelőzték őket, nem éppen a legjobb előjel a délutáni időmérő előtt. Mindenesetre a maranellóiaknál jóval elégedettebb lehet Fernando Alonso, aki újfent hetedik lett, ám nem ő, hanem a tizedik időt autózó Jolyon Palmer (Renault) remeklése volt a tréning kellemes meglepetése.

Most még jöhetnek az utolsó simítások az autókon, majd következik a vasárnapi rajtsorrendről döntő kvalifikációs tréning.

Eredmények, 3. szabadedzés:
1. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:20.261 perc
2. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:20.263
3. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:20.726
4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:20.769
5. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:20.859
6. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:21.185
7. Fernando Alonso (spanyol, McLaren) 1:21.584
8. Valtteri Bottas (finn, Williams) 1:21.649
9. Sergio Perez (mexikói, Force India) 1:21.672
10. Jolyon Palmer (brit, Renault) 1:21.935

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.