Üzenget egymásnak Ricciardo és Verstappen

Úgy tűnik, máris egymás torkának ugrik a Red Bull két pilótája, alakul a következő F1-es belháború.

B.M.L.
2016. 07. 22. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a Red Bull vezetősége az orosz Danyiil Kvjat helyére odahozta a csapathoz a sportág legnagyobb ígéretének tartott 18 éves Max Verstappent, vélhetően nem gondolták, hogy pár futam alatt máris egymásnak esik a két pilótájuk. A senkit sem tisztelő, Barcelonában futamot nyerő holland ugyanis bejelentette, mindenképpen szeretné legyőzni csapattársát, Daniel Ricciardót, és az a célja, hogy a két Mercedes mögött ő legyen a harmadik év végén a világbajnoki pontversenyben. És ehhez itt a Hungaroringen mindenképpen dobogóra szeretne állni, ráadásul minél magasabbra.

– Eléggé közel vagyunk egymáshoz, szóval, majd meglátjuk, mire jutunk a szezon végéig. Egy biztos, én mindent megteszek a célom elérése érdekében – mondta Verstappen.

Daniel Ricciardo vette a lapot, és közölte, a fiatal holland bárkire ráijeszthet, ám ő biztosan nem hátrál meg előle és a vele való küzdelemtől. Ráadásul már nem egyszer hangot adott annak, hogy amennyiben Verstappent jobban segíti a csapat, mint őt, bizony elgondolkodik a folytatáson.

Daniel Ricciardo

Fotó: Pascal Guyot / Europress/AFP

– Ha ugyanolyan gyorsan fejlődik, mint eddig, és a következő 5-10 évben egyre jobb és jobb lesz, akkor elég sok emberre ráijeszthet. Nem fogok mentegetőzni, ha tiszta küzdelemben kapok ki tőle. De én csak a cápáktól és a kígyóktól félek – jegyezte meg Ricciardo, aki szintén nyerni szeretne a Hungaroringen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.