Vay Ádámnak eddig jól megy Minnesotában

Edzőtáborban véd lenyűgözően a 22 éves magyar kapus.

MNO
2016. 07. 15. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 18-án, az A csoportos vb-t követően az NHL-ben szereplő Minnesota Wildhoz szerződőtt a 22 éves Vay Ádám. Júliusban csatlakozott is a csapathoz, amelyben öt riválissal kell megküzdenie az NHL-ben való szereplésért.

###HIRDETES###

Egyelőre viszont jól szerepel: a fiataloknak kiírt edzőtábor csütörtöki napján egymás elleni edzőmeccsen védett. A meccs felén szereplő Vay a hosszabbítás második felében védett nagyot jól, a Wild honlapja szerint „különösen lenyűgözően” – írja a Jégkorongblog. A védők sorra hozták nehéz helyzetbe a kapust, aki ennek ellenére képes volt helytállni – összesen 26-szor védett, míg kapustársa csak 15-ször.

„Nagyon jó meccset játszottunk. A gyorsaság miatt kicsit olyan volt, mint a világbajnokságon, de ez nem volt újdonság a számomra. Bekaptam pár gólt, de itt a táborban tényleg nagyon jó játékosok vannak, úgyhogy nincs rossz érzésem emiatt”

– mondta a meccset követően Vay Ádám. A felkészítő táborban tovább edzenek, vasárnap pedig újabb egymás elleni meccsel zárnak.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.