A vb végéig Xavi Sabaté a férfi kézisek kapitánya

Munkáját továbbra is Debre Viktor másodedző segíti.

MTI
2016. 08. 25. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki közleménye szerint Sabaté munkáját továbbra is Debre Viktor másodedző segíti.

A csapat Sabaté vezetésével nyerte meg a szerbek elleni júniusi vb-pótselejtezőt.

Az MKSZ jelezte: ezért és a mindvégig harmonikus, hatékony közös felkészülés ismeretében felvetődött a lehetősége, hogy a megbízott szövetségi kapitány a vb végéig folytassa a munkát. Az MKSZ és a Telekom Veszprém, illetve Sabaté részvételével megkezdődtek az egyeztetések a hosszabbításról, és mostanra megszületett a megállapodás.

Xavi Sabaté elmondta, örömmel áll a folytatás elébe: „Nagyon büszke vagyok, amiért a szövetség felkért a további munkára, és nagyon hálás vagyok a klubomnak, amely engedélyezte számomra, hogy a válogatottal is dolgozhassak. Egyeztettünk mind a klub, mind a szövetség vezetőivel, és tisztáztuk, hogy el fogom tudni választani a két munkát egymástól, mindig százszázalékosan arra koncentrálva, amelyik éppen időszerű.”

A szakvezető hozzátette: a vb-kvalifikáció rendkívül fontos volt a magyar kézilabda jövője miatt, és a világbajnoki reményekkel, esélyekkel kapcsolatban derűlátó, de érthetően óvatos.

„Sok olyan gárda lesz ott a vb-n, amely már hosszú ideje együtt készül és felépítette a csapatát. Mi eddig csupán tizenöt edzésen dolgoztunk együtt, és a világbajnokságig nincs túl sok időnk a felkészülésre. Biztos vagyok benne, játékosaink meg akarják mutatni mindenkinek, hogy mire képesek, ugyanakkor realistának kell lennünk, két lábbal a földön kell maradnunk. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból és a lehető legelőrébb végezzünk a vb-n” – fogalmazott Sabaté.

Marosi László, a szövetség alelnöke, az 1980-as, 90-es évek világklasszis játékosa, a férfi szakág szakmai felelőse szerint a lehető legjobb döntés született meg:

„A januári, lengyelországi Európa-bajnokság után új kapitányt kerestünk, és az idő szűke miatt a legbiztosabb megoldásnak azt láttuk, ha Xavi Sabatét kérjük fel a feladatra, hiszen jelentős részben klubcsapatára, a Veszprémre épül a válogatott. A vb-kvalifikáció megszerzése is bizonyította, hogy helyes volt a választás, ráadásul Sabaté és Debre Viktor kiválóan kiegészítik egymást, hatékony és remek párost alkotnak. Remélhetőleg mindennek a világbajnokságon is meglesz az eredménye.”

Novák András főtitkár megjegyezte, a mostani megbízatás a vb végéig szól, de az ősz folyamán természetesen megkezdődik a hosszabb távú tervezés is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.