Babos-csoda Florianópolisban

A riói olimpiára készülő magyar teniszező egyéniben elődöntős, míg Jani Rékával párosban finalista.

B.M.L.
2016. 08. 03. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A riói olimpiára készülő két magyar teniszező szereplése több mint biztató a nyári játékok előtt pár nappal. Babos Tímea és Jani Réka gyakorlásképpen indult el a florianópolisi tornán, és a brazil versenyen eddig minden várakozást felülmúlóan szerepelnek. Babos egyéniben bejutott a legjobb négy közé, miután 110 perces nagy csatában legyőzte a verseny 4. kiemeltjét, a lett Jelena Osztapenkót. A 23 éves soproni teniszező ellenfele az elődöntőben Ana Bogdan lesz, a 23 éves román játékos 127. helyen áll a világranglistán

Párosban sokkal könnyebb dolga volt a Babos Tímea, Jani Réka duónak, hiszen 51 perc alatt 6:2, 6:1-re verték a paraguayi, mexikói duót, Montserrat Gonzalezt és Ana Sofía Sánchezt. Ezzel a sikerrel a 3. helyen kiemelt magyarok bejutottak a döntőbe, ahol az ukrán ikerpár, Ljudmila és Nadija Kicsenok lesz az ellenfelük.

– Kemény napon vagyok túl, az egyszer biztos. Örülök, hogy ezúttal sikerült legyőzni Osztapenkót! Nehéz meccs volt egy nagyon furcsa első szett után. Azt elveszítettem, kicsit mérges is voltam magamra. Ami a lényeg, hogy utána sikerült összeszedni magam, és végül sikerült nyerni. Párosban egész héten nagyon jól ment a játék, örülök, hogy játszhatok Rékával egy kicsit – értékelt hivatalos honlapján Babos Tímea az újabb olyan nap után, amikor két mérkőzést játszott és nyert Florianópolisban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.