Döntőbe jutott Babos Tímea

A magyar játékos a román Ana Bogdant győzte le.

MTI
2016. 08. 04. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a szombattól már a riói olimpián szereplő magyar játékos csütörtökön a román Ana Bogdannal találkozott, az esőszünettel tarkított első szett pedig igazi drámát hozott: a világranglistán 44. Babos 5:2-re vezetett, de a 127. helyen álló ellenfele rövidítésre mentette a játszmát. Ebben Bogdan 5-0-ra elhúzott, négy szettlabdája is volt, de az első felvonást mégis a magyar teniszező hozta 1 óra 20 perc alatt.

A folytatásban Babos gyorsan brékelőnybe került, majd mindkét játékos többször is elvesztette az adogatását. A 23 éves magyar azonban 4:3-nál hozta a szerváját, majd ismét brékelte Bogdant, így 1 óra 58 perc elteltével fogadhatta ellenfele gratulációját.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, rögtön esőszünettel kezdődött 2:1-nél. Utána nagyon jól játszottam 5:2-ig, de elizgultam a folytatást”

– nyilatkozta honlapján a magyar játékos. „Túlságosan akartam és ez görcsössé tett. Végül nagyon nagy küzdéssel, 5:6, 0-40-ről, majd rövidítés 0-5-ről megnyertem a szettet.” Babos bevallotta, hogy a második játszmában kicsit elfáradt. Ezzel együtt nyerni akart és örül az idei első döntőjének egyesben.

A magyar teniszező a pénteki fináléban a Puerto Ricó-i Mónica Puiggal (37.) vagy a román Irina-Camelia Beguval (31.) találkozik.

Babos párosban is versenyben van, Jani Réka-Luca oldalán a Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok ukrán duóval mérkőzik este a döntőben.

Eredmény:
egyes, elődöntő:
Babos Tímea (6.) – Ana Bogdan (román) 7:6 (10-8), 6:3

később:
páros, döntő:
Babos Tímea, Jani Réka-Luca (3.) – Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok (ukrán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.