Egyesben is kikapott Babos Tímea

A 23 éves sportoló ezt megelőzően háromszor vívott döntőt WTA-tornán.

MTI
2016. 08. 05. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a szombattól már a riói olimpián szereplő magyar játékos az első játszmát 32 perc alatt könnyedén nyerte 6:2-re a román Irina-Camelia Begu ellen. A másodikban már szorosabb küzdelem alakult ki, s bár mindketten kétszer-kétszer elvesztették adogatójátékukat, 4:4-ig fej fej mellett haladtak. Ekkor a világranglistán 31. rivális ismét brékelt, a saját szervajátékát pedig biztosan hozta, így egyenlített.

A mindent eldöntő szettben 3:3-ig ismét szoros volt az állás, innentől viszont a WTA-rangsorban 44. Babos nem nyert gémet, kétszer is elvesztette az adogatójátékát, így 2:09 órás meccsen végül alulmaradt. A két teniszező másodszor találkozott egymással, s másodszor is a 26 éves Begu győzött, aki így pályafutása harmadik WTA-versenyét nyerte meg egyesben.

A 23 éves Babos ezt megelőzően háromszor vívott döntőt WTA-tornán: 2012-ben a monterreyi fináléban 6:4, 6:4-re verte a román Alexandra Cadantut. Tavaly Marrákesben 7:5, 7:6-ra kikapott az ukrán Jelina Szvitolinától a végjátékban, majd a szezon végén 7:5, 6:3-ra diadalmaskodott a japán Doi Miszaki felett Tajvanon.

Eredmény, egyes, döntő:

Irina-Camelia Begu (román, 2.)–Babos Tímea (6.) 2:6, 6:4, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.