„Ezt akarják látni a rajongók a Forma–1-től”

A nemzetközi sajtó főként a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg rajt-cél győzelmét emelte ki.

MTI
2016. 08. 29. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaország
Le Figaro: „A nyugodtan versenyző Nico Rosberget a kiváló rajt után sem tudták megszorongatni.”

L’Équipe: „Rosberg nem is reménykedhetett volna jobb visszatérésben a nyári szünet után. Már a szombati időmérőn is utolérhetetlen volt, vasárnap pedig zavartalan versenyzéssel hódította el a Belga Nagydíj trófeáját.”

Le Parisien: „Figyelemre méltó eredmény a címvédő Lewis Hamiltontól, aki az utolsó sorból rajtolva is megszerezte a harmadik helyet.”

Németország
Süddeutsche Zeitung: „A fiatal holland, Max Verstappen megérdemelte gúnynevét, a Mad Maxet, hiszen túl merészen versenyzett.”

Svájc
Tages-Anzeiger: „Nico Rosberg először nyert Belgiumban. Ezzel kilenc pontra csökkentette hátrányát Hamiltonnal szemben, és átlépte a saját árnyékát. A közönségkedvenc Max Verstappen nem szerzett új barátokat.”

Basler Zeitung: „Rosberg jubileumi, 20. győzelmét ünnepelte.”

Blick: „Balesetek és küzdelem. A Belga Nagydíjon minden volt, amire a Forma–1-ben szükség van. Ezt akarják látni a rajongók, Spában nincs unalmas kör vagy felesleges taktikázás. Teljes gáz az első körtől sok akcióval.”

Ausztria
Kronen Zeitung: „Baleset és káosz Spában.”

Die Presse: „Viharos volt a nagydíj Spában. Piros zászló, dühös Hamilton, túlbuzgó Max Verstappen és zavartalanul vezető Rosberg.”

Kurier: „Forró futam, hűvös Rosberg. Számos baleset, új rajt- és rajt-cél győzelem a némettől.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.