Három fronton akar helytállni a megerősített DVSC

A tavalyinál is jobb eredményeket szeretne elérni a következő szezonban a debreceni csapat.

MTI
2016. 08. 18. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A DVSC négy új játékossal erősítette meg keretét” – jelentette be Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fehérorosz irányító-átlövő Karina Jezsikava az orosz bajnok, asztraháni Asztrahanocska együttestől érkezett, az orosz átlövő Anna Punko pedig a bajnoki ezüstrémes Rosztov Don csapatát hagyta ott a debreceni lehetőségért. Visszatért a Fehérvár csapatától a Lokiban nevelkedett jobbszélső, Csáki Viktória, az MTK-tól pedig a balszélső Tóth Melindát szerződtette az egyesület – ismertette az ügyvezető. Hozzátette: új helyzet a klub életében, hogy egyszerre három fronton, a bajnokságban, a hazai kupasorozatban és az EHF-kupában is szerepel a gárda. A meghatározó játékosok közül ketten távoztak: Kudor Kitti és Karnik Szabina is Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Régóta várt sikernek nevezte Debrecen polgármestere, hogy a bajnokságban elért negyedik helynek köszönhetően hosszú idő után a nemzetközi porondon is megmutathatja magát a csapat. Papp László emlékeztetett: az önkormányzat által biztosított anyagi támogatás biztos alapot ad a klub működéséhez. A következő szezonban ismét elvárás a csapattal szemben a nemzetközi szereplés kiharcolása, a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülés, az EHF-kupában pedig egyelőre a tisztes helytállás – fogalmazott a polgármester.

A DVSC-TVP mérkőzéseinek többségét továbbra is a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban játssza, a nagyobb meccsekre viszont átköltözik a szomszédos Főnixcsarnokba, így például szeptember 28-án a Győrt is ott fogadja. A Hódos Imre Rendezvénycsarnok felújítására az utóbbi időben mintegy 15 millió forintot költött az önkormányzat, és még idén a nézőtér is megújul, piros-fehér színűekre cserélik a régi székeket – közölte Papp László.

A csapat vezetőedzője szerint a tavalyinál erősebb kerettel dolgozhat idén. A szlovén Tone Tiselj elmondta: profi szemléletű közösség kovácsolódott össze Debrecenben; a DVSC várható szerepléséről ugyanakkor nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.