Kerber letaszíthatja Serenát a trónról

A fiatalabbik Williams 185 hete, 2013. február 18. óta áll megszakítás nélkül a világranglista élén.

B.M.L.
2016. 08. 29. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyen előfordulhat, hogy egy német teniszezőnő történelmet ír rövid időn belül. Ugyanis a US Open után az idei Australian Open-győztes Angelique Kerber egy esetleges jó US Open-szerepléssel letaszíthatja a trónról a három és fél éve világelső Serena Williamst. A ma kiadott WTA-rangsort ugyan immár 185 hete az amerikai világklasszis vezeti, ám amíg ő tavaly az elődöntőben, addig Kerber a 3. fordulóban búcsúzott New Yorkban, és Serena előnye már csak 190 pont a német előtt. Amennyiben az amerikai megnyeri a US Opent, akkor marad világelső, és átadja a múltnak egy korábbi német sztár, Steffi Graf csúcsát, hiszen utóbbi egyhuzamban 186 héten át vezette a ranglistát.

Kerber a melbourne-i sikere mellett döntőzött Wimbledonban és a riói olimpián is, és a US Open előtti legfontosabb tornán, a cincinnatti mesterversenyen is döntőt játszott, azaz a kemény borítás nagyon fekszik neki. Amennyiben Serena Williams nem nyer, de ő legalább döntős, akkor helycsere lesz két hét múlva a női világranglista élén.

– Igyekszem nem túl nagy nyomást tenni magamra, de nem titkolom, csodás lenne, ha Steffi Graf után én lehetnék a következő német világelső. Megpróbálok minden pillanatot kiélvezni itt New Yorkban, mert ez az egyik legjobb szezonom. Nagyon magabiztos vagyok, hiszek abban, hogy képes vagyok megvalósítani az álmom – mondta a 28 éves német játékos, aki második kiemeltként a világranglistán 116. szlovén Polona Hercoggal találkozott az első fordulóban. A német ezt a kanyart simán vette, hiszen az első szettet 6-0-ra nyerte, majd a másodikban megszerezte a vezetést, ami után ellenfele feladni kényszerült a játékot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.