Környezetbarát olimpiát akar Tokió új kormányzója

Ezzel együtt a költséghatékonyságra is törekedne.

MTI
2016. 08. 29. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán főváros július végén megválasztott első női kormányzója egy hétfői interjúban elmondta, a nők szerepvállalását is előtérbe szeretné helyezni, úgy kíván ezzel a területtel foglalkozni, hogy példát mutasson az ország központi kormányzatának. Az elsöprő többséggel megválasztott városvezető azt is elárulta, hogy célként fogalmazódott meg a keletkező hulladék újrafelhasználása, illetve újrahasznosítása is, valamint az, hogy a versenyek egy részét ideiglenes létesítményekben bonyolítsák le.

A 64 éves konzervatív politikus több fontos kormányzati pozíciót is betöltött korábban. Új minőségében valószínűleg meg kell küzdenie a férfiak által uralt kormányzópárt ellenállásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.