Nem bírtak az osztrákokkal férfi kosarasaink

Három ponttal bizonyult jobbnak Ausztria.

MTI
2016. 08. 24. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese előzőleg háromszor alulmaradt Montenegróval szemben, majd Kolozsváron kikapott Bulgáriától, de megverte a románokat és az észteket, aztán Setubalban vereséget szenvedett a portugáloktól és a hollandoktól is.

A kecskeméti meccsre mindenki felépült korábbi betegségéből vagy sérüléséből, így a Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám és a honosított Jones Jarrod is rendelkezésre állt. Az első negyed a jobban védekező vendégeké lett, aztán a folytatásban feljavultak a magyarok, a nagyszünetben mégis az ellenfél vezetett 26-24-re.

A második félidő 6-0-s magyar rohammal indult, ebben a negyedben az Ivkovic-gárda csaknem annyi pontot szerzett, mint az első kettőben összesen. A hajrában aztán 51-46-ról az osztrákok egy 11-0-s sorozattal fordítottak, ezt a hátrányt a magyar válogatott ledolgozta (61-61), de a vendégek végül kicsikarták a győzelmet. A magyar csapat legjobb dobói Vojvoda Dávid (16 pont) és Hanga Ádám (15) voltak.

Eredmény:

Magyarország–Ausztria 61-64 (12-17, 12-9, 21-15, 16-23)

Az Eb-selejtezők programja:

----------------------------------------------

augusztus 31.: Magyarország – Nagy-Britannia, Kecskemét

szeptember 3.: Magyarország–Luxemburg, Sopron

szeptember 7.: Macedónia–Magyarország, Szkopje

szeptember 10.: Nagy-Britannia – Magyarország, London

szeptember 14.: Luxemburg–Magyarország, Luxembourg

szeptember 17.: Magyarország–Macedónia, Szolnok

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.