Óriási csatában lett második Kiss Norbert

Az első futam utolsó körében egy látványos előzést követően sikerült megszereznie a második helyet.

MTI
2016. 08. 27. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves szombathelyi pilóta már a rajtnál megpróbált egy helyet javítani, de nem járt sikerrel, negyedik maradt, s körökön keresztül üldözte a francia Anthony Janiecet, akit a harmadik kör végén egy kiváló manőverrel sikerült megelőznie. Kiss ezután felzárkózott a második helyen száguldó Ryan Smith-re, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzőjére, akivel óriási csatát vívott, s végül az utolsó körben, egy látványos előzéssel utasította maga mögé.

„Az időmérőn nem mentünk jó irányba a beállításokkal, a futamra viszont sikerült őket eltalálni, így sokkal magabiztosabb voltam\" – nyilatkozta Kiss a futam után. Hozzátette, mindkét előzésnél volt ideje megfigyelni az előtte haladó versenyzők gyenge pontjait, ez segítette az előrelépésben. – „A második előzésnél nem tudtam, hogy már az utolsó körben vagyunk, csak úgy éreztem, ekkor van a legjobb lehetőségem.”

A versenyt a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn nyerte magabiztosan.

Végeredmény, 1. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Jochen Hahn (német, MAN)
2. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 2,219 másodperc hátrány
3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3,255 mp h.

A szombati második futamban Kiss az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet. A hét-nyolc kamiont magába foglaló „főmezőnyben” végig rendkívül kiélezett csata folyt, szorosan követték egymást a gépek. Kiss újabb helyet lépett előre, majd nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza. Pazar kifékezéssel Kiss az utolsó kör elején visszavette a harmadik pozíciót, sőt, a kör végén a célegyenesre fordító kanyarban utol is érte, majd meglökte Vojtiseket. A cseh pilóta a falnak csapódott, és kiesett. A magyar versenyző végül harmadikként ért be.

A versenyt a német Stephanie Halm nyerte fölényesen. Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője ötödik lett.

Vasárnap 9.45 órától kerül sor a második időmérőre, a harmadik futam 14.10-kor rajtol a Hungaroringen.

Végeredmény, 2. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Stephanie Halm (német, MAN)
2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16,784 másodperc hátrány
3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 16,860 mp h.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.