Rio bajnoka máris kiesett a US Openen

Női egyesben az olimpiai bajnok Mónica Puig az első körben simán kikapott a kínai Cseng Szaj-szajtól.

B.M.L.
2016. 08. 30. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már korábban beszámoltunk , a férfi egyesben végre főtáblára jutó Fucsovics Márton három küzdelmes szettben alulmaradt a spanyol Nicolás Almagro ellen (1:6, 4:6, 6:7), így kiesett, ám neki már az is nagy szó volt, hogy 14, sikertelenül megvívott GS-selejtező után 15. alkalommal már ott lehetett a torna főtábláján. Mindenesetre az uraknál történt egy-két meglepetés, amelyek közül kiemelkedik a 13. kiemelt francia Richard Gasquet kiesése, akit a brit Edmund ütött ki (6:2, 6:2, 6:3), de hasonló simasággal esett ki a 28. kiemelt szlovák Klizan is, akit a korábban TOP 20-as orosz Juzsnyij ejtett ki (6:2, 6:1, 6:1). Kis híján a hazai szurkolók kedvence, az adogató torony, John Isner is így járt, ám idejében észbe kapott, és 0:2-ről megfordította a meccsét a teljesen ismeretlen honfitársa, Tiafoe ellen (3:6, 4:6, 7:6, 6:2, 7:6).

A felső ág legjobbjai közül a 14-szeres GS-bajnok Rafael Nadal – az üzbég Istomint verte 6:1, 6:4, 6:2-re –, míg a 2014-es US Open-győztes horvát Marin Cilic – a brazil Dutra Silvát győzte le 6:4, 7:5, 6:1-re –, míg az idei Australian Openen és a Roland Garroson diadalmaskodó, címvédő Novak Djokovic viszont alaposan megszenvedett a lengyel Janovicz ellen, és tőle szokatlanul, négy játszmában tudta csak abszolválni a mérkőzést (6:3, 5:7, 6:2, 6:1).

–Talán túl vagyok a nehezén, napról napra jobb a csuklóm és a karom. Remélem, visszanyerem a csúcsformámat a US Openen, és képes leszek megvédeni a címemet. Nagyon kellene a siker, hiszen az elmúlt időszakban ért néhány bántó kudarc – jelentette ki a torna hivatalos honlapjának adott interjújában Djokovic, akinek egyes sajtóhírek alapján magánéleti gondjai is vannak.

A női versenyen a riói olimpiai bajnok, a Puerto Ricó-i Mónica Puig úgy tűnik, túl sokáig ünnepelte a világot meglepő diadalát, ugyanis a US Open első fordulójában a 32. helyen kiemelt játékos simán kikapott kínai ellenfelétől, Cseng Szaj-szajtól (6:4, 6:2). Szintén kiesett a kiemeltek közül a román Begu (21.), őt az ukrán Curenko búcsúztatta (6:0, 6:4). Majdnem búcsúzott a korábbi finalista dán Caroline Wozniacki és a nyolcadik kiemelt Madison Keys is, ám mindketten szetthátrányból győztek: előbbi az amerikai Townsendet, utóbbi a szintén amerikai Riskét múlta felül.

Babos Tímea ma 17 órától az osztrák Barbara Haas ellen lép pályára női egyesben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.