Rosberg: Legyőzöm Spában Hamiltont!

A Mercedes német pilótája a belga futamon mindenképpen faragni akar a hátrányából és a vb-címre vágyik.

B.M.L.
2016. 08. 24. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letelt a nyári szünet, és a hétvégén tovább robog a Formula–1-es világbajnokság a sokak által nagyon szeretett Spa-Francorchampsban. Így már Belgiumban folytatódik a két Mercedes-pilóta öldöklő csatája a vb-címért, amiben jelenleg a címvédő, háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton áll jobban, hiszen 19 ponttal vezet a német Nico Rosberg előtt. Utóbbi elárulta, egy belgiumi győzelemmel törné meg csapattársa lendületét, ami immár a monacói futam óta tart: Hamilton az előző hét versenyből hatot megnyert.

– Jó volt a családdal tölteni az elmúlt pár hetet és feltölteni az akkumulátorokat. Minden egyes percét élveztem, de most ideje visszatérni a munkába! Számomra a szezon ezen szakasza olyan, mint egy új kezdet. Ami eddig történt, az már a múlté. Alig várom, hogy újra autóba üljek, lenyomjam a gázpedált és mindent megtegyek a következő versenyeken. Nincs is jobb helyszín a szünet utáni újrakezdéshez, mint Belgium. Szeretnék feliratkozni a győztesek névsorába, erősnek érzem magam, tudom, hogy az enyém a legjobb autó – nyilatkozta Rosberg.

Hamiltonnak azonban nemcsak egy végtelenül elszánt csapattárssal kell szembenéznie, hanem azzal is, hogy könnyen előfordulhat, hogy az autójában motort kell cserélni, és emiatt hátrasorolásos büntetést kap, ami az összetettben még jelentősen visszaüthet. Mindennek ellenére bizakodva várja a hétvégét.

– A szezon első fele valódi hullámvasút volt számomra, ehhez képest remek helyzetben vagyok. Felfrissültnek érzem magam, energiával telve, és remélem, hogy jól alakul a hátralévő időszak. Spa nagyszerű pálya, ahol eddig kétszer már tudtam nyerni, és remélem, hogy idén is jó versenyt futok – árulta el Hamilton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.