US Open: Almagróval kezd Fucsovics

A 24 éves játékosunknak köszönhetően 2002 után lesz újra főtáblán a férfi egyes mezőnyében magyar.

B.M.L.
2016. 08. 27. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtörtént végre az, amire a magyar tenisz 13 éve, míg Fucsovics Márton immár tizennégy sikertelen kísérlet után annyira várt: a világranglistán 156. magyar játékos 7:6, 6:1-re nyert az olasz Lorenzo Giustino (235.) ellen, és ezzel feljutott a US Open főtáblájára. Tizenötödszörre tehát sikerült a 24 éves nyíregyházi játékosnak, ráadásul előtte éppen Fucsovics edzője, Sávolt Attila szerepelt Grand Slam-tornán, mégpedig 2003-ban a Roland Garroson, ahol a harmadik körig jutott, ahol az argentin Coria ellen szenvedett vereséget. A US Openen 2002-ben volt utoljára férfi főtáblásunk egyéniben – szintén Sávolt –, míg utoljára magyar teniszező 1984-ben győzött New Yorkban, amikor Taróczy Balázs jutott be a második körbe.

– Ezért dolgoztam, amióta ütőt vettem a kezembe. Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt, aki hitt bennem. Őszintén remélem, hogy ez nem a vége, hiszen szeretnék minél több Grand Slam-viadalon a főtáblára kerülni. Nem az hajt, hogy mennyit kereshetek, de most így rágondolva nem jártam rosszul. Huszonöt ATP-pont és néhány millió forint. Nem titok, szeptember negyedikéig van szoba foglalva, úgyhogy még belefér egy-két győzelem. De ha hosszabbítani kell, azt is megoldjuk valahogy – olvasható a rendkívül boldog Fucsovics Márton nyilatkozata hivatalos közösségi oldalán.

És hogy ki ellen szerezheti meg első főtáblás győzelmét a juniorok között wimbledoni bajnoki címig jutó 24 éves játékos? A világranglista 46. helyén álló, spanyol Nicolás Almagro áll majd a háló túloldalán, aki elsősorban salakon érte el eddigi sikereit. A spanyol eddig 12 ATP-tornát nyert, valamennyit salakos pályán, míg a US Openen négyszer (2007, 2008, 2009, 2010) is a harmadik fordulóba jutott a 31. születésnapját az elmúlt vasárnap ünneplő klasszis.

De nem csak Fucsovics bravúrjának örülhetünk a US Opennel kapcsolatban, ugyanis pályafutása során először egyéniben is kiemeltként vághat neki egy GS-tornának Babos Tímea. A 23 éves soproni teniszező már a 33. helyen áll a világranglistán, és a babát váró fehérorosz Viktorija Azarenka és a sérülés miatt visszalépő amerikai Sloane Stephens visszalépése miatt 31. kiemeltként várja az amerikai nyílt teniszbajnokság rajtját. Ő a selejtezőből kapta első ellenfelét az osztrák Barbara Haas személyében – jelenleg a 140. a világranglistán –, aki eddig 10 ITF-versenyt nyert egyesben, és idén két, egyformán 25 000 dolláros tornán maradt veretlen az Egyesült Államokban (Port Pirie, Naples). Amennyiben Babos esélyesként hozza az első két meccsét, akkor a legjobb 16 közé jutásért a román Simona Haleppel találkozhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.