2024-es olimpia: Orbán Viktor aláírja a garancialevelet

A pályázati dokumentáció második részét október 7-ig kell benyújtani a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz.

MTI
2016. 09. 21. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázati dokumentáció második részét október 7-ig kell benyújtani a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB), s ehhez garancialevelet is csatolni kell.

A NOB elnökének, Thomas Bachnak címzett levélben Orbán Viktor megerősíti a kormány vállalásait, amelyek többek között a létesítmények, az olimpiai és médiafalu, a nemzetközi közvetítési központ és a médiaközpont, valamint a közlekedési projektek finanszírozására, a közlekedésre és a szállításra, továbbá a biztonságos lebonyolításra vonatkoznak. A dokumentum kitér mások mellett az olimpiai tulajdon védelmére, a vámokra vonatkozó jogi kötelezettségvállalásra, idegenrendészeti, közigazgatási kérdésekre, a sportfogadásra, illetve a doppingellenes tevékenységre.

A kormány a határozatában felhívja az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost mint az olimpiai pályázat vezetőjét, hogy gondoskodjon az aláírt garancialevél NOB-hoz benyújtásáról, továbbá a minisztereket, hogy vizsgálják meg a garancialevélben foglalt vállalások teljesülésének feltételrendszerét, és tájékoztassák a kormánybiztost az olimpia rendezési jogának elnyerése esetén szükséges intézkedésekről.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.