A boksz terén is nagyot dobbantana a Fradi

Hivatalosan kedden avatták fel a Ferencvárosi Torna Club ökölvívó-szakosztályának új termét.

MTI
2016. 09. 27. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepi eseményen Szántó Imre mesteredző, a 2014-ben, 32 év szünet után beindított szakosztály megálmodója és kezdeményezője arról beszélt: két év kellett ahhoz, hogy az FTC vezetőinek segítségével megteremtsék a szükséges tárgyi feltételeket, s még két év türelmi időt kér ahhoz, hogy a szakmai munkának meglegyen az eredménye.

A korábbi szövetségi kapitány fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ő élsportra szerződött, a célja, hogy komoly eredményekre képes bokszolókat neveljenek a szakosztálynál, melynek igazgatója Kótai Mihály, edzője pedig Bedák Pál.

Az FTC-ben Kótai tájékoztatása szerint hozzávetőleg 30 gyerekkel foglalkoznak, felnőtt versenyzőjük egyelőre még kevés van.

Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi TC operatív igazgatója hangsúlyozta, hogy a boksz fontos a klubnak, már csak azért is, mert a zöld-fehérek első olimpiai bajnoka Kocsis Antal ökölvívó (1928) volt. Mint mondta, a klub mindent megtett, hogy minél hamarabb megfelelő körülményeket teremtsen az öklözők számára, s reméli, hogy így már elkezdődhet az „új Kocsis Antalok” felnevelése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.