A Formula 1 új ura összeakasztotta a bajszát a Ferrarival

A Darth Vadernek becézett John Malone már az év végén ajtót mutathat Bernie Ecclestone-nak.

B. Molnár László
2016. 09. 14. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan kiderül, miért is van annyi, nem éppen hízelgő beceneve a Formula 1-et megvásároló Liberty Media első emberének. Van, ahol John Malone-t Darth Vadernek – ezt még annak idején kedves tárgyalási stílusa miatt a korábbi amerikai elnökjelölt, Al Gore ragasztotta rá –, máshol Mad Maxnek vagy épp mocsári aligátornak becézik. Nemrég kiderült, hogy van alapjuk ezeknek a beceneveknek, és az is, hogy még Bernie Ecclestone-nak is bőven lenne mit tanulnia Malone-tól.

Az adásvétellel kapcsolatban mindig is Ecclestone jövője volt a legnagyobb kérdés. A múlt héten még úgy tűnt, hogy három évig marad a brit milliárdos. Úgy tűnik azonban, hogy a helyzet mára megváltozott, az Auto Bild értesülései szerint a 75 éves Malone ellentmondást nem tűrően közölte a 86 éves Ecclestone-nal az elképzeléseit: alacsonyabb jegyárak, több európai futam, a pénzek más elosztása, a részvények tőzsdére vitele. Ezen az eddigi tulajdonos megsértődött, így egyik fél sem tagadta, hogy könnyen előfordulhat, hogy Ecclestone már az idei szezon után veheti a kalapját.

Malone egyébként elefántként érkezett a F1 porcelánboltjába, ugyanis Ecclestone után a Ferrari csapatfőnökével, Sergio Marchionnéval is összerúgta a port. A Liberty Media első embere ugyanis megreformálná a bevételek szétosztását a csapatok közt, és megszüntetné a Ferrari történelmi bónuszát, amely minden évben jelentős többletet hozott a maranellóiak konyhájára. Az Autosport magazin biztos forrásból értesült arról, hogy Malone a pertől sem riadna vissza ebben az ügyben.

„Pereljen csak be a Ferrari! Van időm és pénzem is. Ja, és rengeteg jó ügyvédem” – mondta állítólag Malone.

A fentiek ismeretében könnyen előfordulhat, hogy az ezerszer elátkozott Ecclestone-t még visszasírják a Formula 1 szereplői

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.