A kormány még nyolcmilliárdot adott a TF-fejlesztésre

A korábbi 36,36 milliárd forintról a kormány 44,37 milliárdra módosította a fejlesztésre szánt költségeket.

MNO
2016. 09. 30. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány kibővítette új időszakot, és még több pénzt határozott meg a TF fejlesztésére – derül ki a Magyar Közlönyből. Az első alkalommal 2016–2018-ra összesen 36,36 milliárdra tervezett költségvetést a mostani határozatban leírtak szerint 2017–2019-re és 44,37 milliárd forintra módosították. 2015-ben egyébként az előkészítésre és a tervezésére már jóváhagytak 500 milliót.

Azt is jelezték, mire költhető el a pénz:

– Új campus épül, amelyhez egyrészt korszerűsítik a jelenlegi infrastruktúráját, másrészt bővítik az eredeti helyszínt.

– A bővítéshez igénybe veszik a Sportkórház által használt területeket – ezzel összefüggésben Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének 2017. június 30-ig gondoskodnia kell a Sportkórház új telephelyre költöztetéséről.

– Új sportlétesítményeket kap az egyetem a Csörsz utca 2–4. szám alatti ingatlanon.

– Velencén új vízisporttelepet és rekreációs központot alakítanak ki.

Ezeken túlmenően a TF-fejlesztés következő ütemeként 2018–2022 között a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés valósul meg.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora korábban az MNO-nak beszélt a megálmodott deszkás parkról és jégpályáról, de mondott részleteket a tavaly leégett atlétikai csarnok új helyszínéről is. Túlzás nélkül állíthatjuk: ha igazak a Csörsz utcába elképzelt, futballpálya alatt megbújó multifunkciós aréna tervei, a világ a csodájára jár majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.