Alonso: már megint 30 helyes rajtbüntetés

A kétszeres világbajnok hátrasorolása ellenére is pontokért akar harcolni a hétvégén.

B. M. L.
2016. 09. 29. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül tartják az F1-es mezőny egyik legjobbjának Fernando Alonsót, ugyanis a spanyol pilóta a fénykorától még nagyon messze lévő McLarennel is képes egyre előrébb végezni. A kétszeres világbajnok ráadásul akkor is pontszerző lehet, ha a mezőny végéről kénytelen elrajtolni. Spában például a 22. pozícióból kezdhette el a belga nagydíjat, és a végén a 7. helyen zárt. Most valami hasonló bravúrra lesz szüksége, ugyanis a Honda bejelentette, hogy az egyik pénteki szabadedzésre új motort tesz a spanyol McLarenjébe, így Alonso összesen 30 rajthelyes büntetésre számíthat a hétvégi maláj nagydíjon. A versenyező nem rettent meg, ezúttal is a pontszerzés lesz a cél számára.

„Felkészültem a büntetésre, tudom is kezelni ezeket a helyzeteket, legyen elég feleleveníteni a Spában történteket, amikor az utolsó helyről rajtolva négy kör után már ötödik voltam a sok baleset miatt. Optimistán vágok neki ennek a hétvégének, és a büntetésem ellenére esélyem lehet a pontszerzésre” – jelentette ki Alonso. Hozzátette, az a célja, hogy az év hátralévő részében a negyedik legerősebb csapattá lépjenek előre a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.