Alonso: Most jön el a mi időnk!

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta szerint a tengerentúli futamok pályái nekik kedveznek majd.

B. M. L.
2016. 09. 13. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután új szabályok lesznek 2017-ben az autókra vonatkozóan, a legtöbb csapat a jövő évi fejlesztésekre koncentrál, és az idei évet már elengedi, mivel ismét esélyt kapnak arra, hogy ledolgozhassák a Mercedes hatalmas technikai fölényét. Nos, a McLaren biztos nem áll be ebbe a sorba, a wokingiak ugyanis a tengerentúli futamokon folyamatosan fejlesztenek, mert úgy érzik, ezeken a pályákon van esélyük a jó szereplésre. Ráadásul szeretnének akár előrébb is lépni a konstruktőrök versengésében, bár ehhez kisebb csodára lenne szükségük, ugyanis a Force India 57 ponttal áll előttük. Mindenesetre a csapat bejelentette, minden versenyhétvégén felkerül az autókra valamilyen újítás.

„Az év utolsó részében olyan pályák jönnek, amelyeken kisebb szerepe lesz a nyers erőnek, így bőven van esélyünk a jó szereplésre, hiszen a mezőny talán két legtapasztaltabb pilótája a miénk” – jelentette ki az Autosport Magazinnak Eric Boullier, a brit istálló versenyigazgatója.

Hasonló véleményen van a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is, aki annak idején éppen a hétvégi futam helyszínén, Szingapúrban aratta a Renault kormányánál pályafutása legbotrányosabb futamgyőzelmét. Most is a pontszerzésben reménykedik a spanyol, és úgy véli, az év utolsó harmadában látványos feltámadást mutathat be a McLaren.

„Most jönnek a tengerentúli futamok, és magabiztosak vagyunk, mert ezeken a nekünk fekvő pályákon sok pontot szerezhetünk. A szingapúri egy élvezetes pálya a maga furcsa elrendezésével. Itt olyan autóra van szükséged, amely jól működik a magas leszorítóerős beállításokkal, és a lassabb kanyarokban is jó a tapadása. Bizakodó vagyok, szerintem Jensonnal megszerezzük a csapat első dobogóját a Hondával való újabb együttműködés érájában” – nyilatkozta az AS kérdésére Fernando Alonso.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.